aD1iNjY1ZjMxOTM3NzEzNzUzNzMwYjk1YTI2NGVmYzg1Mg==.thumb.jpg

Muniția din care Jandarmeria a risipit la protestul de vineri a fost cumpărată în 2015 cu 13 milioane de lei, scrie Rise Project.

Furnizorul acesteia a fost un om de afaceri care în trecut a primit o amendă consistentă pentru trucarea de licitații cu armament.

Conform Rise Project, grenadele lacrimogene folosite vineri noaptea au fost cumpărate în februarie 2017 la trei zile după primele proteste împotriva Ordonanței 13. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În același an, dar în luna martie, Jandarmeria a hotărât că nu este destul de bine înarmată și a mai achiziționat 50 de cartușe de calibrul 38 mm cu efect ILF (prescurtarea de nomenclator pentru „Iritant, lacrimogen, fumigen”) și alte 600.000 de cartușe de trei calibre diferite (7,65×17 mm, 9×19 mm și 9×18 mm).

ODAwJmhhc2g9ZmVkZDhmNGQ4MDUwNTY3N2MxYmNiYTkzMGVmMjhhNzY=.thumb.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.