fbpx

2018_08_10_protest_9428.jpg

Jurnalistul Moise Guran a relatat, din viziunea sa, protestele și ciocnirile violente de ieri seară dintre Jandarmerie și huliganii care au creat altercații dar și diferența dintre dispozitivul defensiv invocat de Jandarmerie în timpul evacuării pieței și realitatea din teren. 

2018_08_10_protest_9428.jpg

”A fost un moment istoric. S-au întors acasă. Ne-am îmbrățișat, am povestit, ne-am încurajat, ne-am bucurat. Nu veniseră să se bată cu jandarmii și nici nu s-au bătut. Ne-am adunat la o sută de ani de la Marea Românie pentru un moment istoric, o poză… Ceva ce nicio serbare de asta oficială n-ar fi putut organiza – întoarcerea românilor plecați. Le-am spus din suflet – bun venit acasă! Dar Dragnea avea alt plan! Și planul lui abia începe…

A fost evident de la început că e o problemă cu jandarmii. Prea nervoși, prea agresivi, prea provocatori. În atâția ani de presă am trăit mitinguri și mai pașnice și mai violente. Am avertizat de când a apărut imbecilul ăla de la Antena 3 că asistăm la o schemă de comunicare a unor viitoare lucruri grave. Înainte ca violențele să se producă, ele erau anticipate pentru a fi justificate în viitor.

Că au fost provocatori, asta e clar! Dar Jandarmeria nu procedează așa. Normele de intervenție ale jandarmilor sunt altele decât ordinele de acțiune pe care le-au avut în ziua de 10 august 2018. Să o luăm pe imagini!

Ora 16.30. În piața abia sunt o mie de demonstranți. O coloană formată din maximum 200 forțează cordoanele, blochează piața și se îndreaptă către gardul guvernului care este însă aproape imposibil de escaladat. Priviți această imagine, căci ea are altă valoare decât ați crede!

dispozitiv-defensiv-1024x576.png

Citește continuarea cu imagini doveditoare pe Moise.ro

Sursa foto deschidere: Inquam Photos

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg