fbpx

proteste-incidente-piata-victoriei.png

Momente tensionate în Piața Victorie din București, unde au existat mai multe incidente violente între protestatari și jandarmi. La fața locului, au sosit mai multe mașini de intervenție ale Jandarmeriei, precum și tunuri cu apă. 

Numărul protestatarilor din fața Guvernului a crescut de la o oră la alta și, din păcate, au apărut și primele incidente între protestatari și jandarmi.

Potrivit primelor informații, în Piața Victoriei sunt peste 10.000 de protestatari, iar jandarmii au intervenit în mai multe rânduri pentru a îndepărta protestatarii din apropierea gardurilor de protecție. 

Jandarmeria a suplimentat echipajele de forțe de ordine, iar intrările spre Guvern au fost blocate cu mai multe dubițe ale Jandarmeriei. 

La fața locului s-au deplasat și mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale, după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene. De partea cealaltă, trei jandarmi se pare că au fost loviți de protestatari.

În urmă cu puțin timp, pe o rețea de socializare a fost postat și un anunț de ultimă oră al Jandarmeriei, după ce au existat o serie de incidente. 

„Vă rugăm să vă delimitați de grupurile care provoacă violență! Pentru siguranța voastră și a tuturor! Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunțat inițial, pe rețelele de socializare, ca fiind unul pașnic.
Recomandăm celor care intenționează să se alăture protestatarilor din Piața Victoriei să nu vină însoțiți de copii. Demersul nostru vine ca urmare a violențelor înregistrate în ultimele ore. Facem, în continuare, apel la calm! Respectăm dreptul tuturor celor care doresc să protesteze pașnic! Respectăm, în egală măsură, dreptul celor care nu doresc să protesteze! Suntem și rămânem în slujba cetățenilor! Singura noastră preocupare este liniștea voastră, a tuturor și nu vom ezita să o restabilim ori de câte ori ea este tulburată.”, a fost mesajul postat pe o rețea de socializare, în urmă cu câteva zeci de minute de către Jandarmeria Română.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg