west nile.jpg

Un bărbat din Galaţi este prima victimă a virusului West Nile. În vârstă de 79 de ani, bărbatul a murit după ce alte afecţiune de care suferea au fost agravate de infecţia cu virusul West Nile.

Potrivit unui document emis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 2 mai - 8 august 2018, s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Dintre acestea, 11 cazuri au fost înregistrat numai în săptămâna 1 - 8 august.

În funcţie de judeţul de expunere, cazurile au fost înregistrate astfel: Dolj (5), Olt (4), Iaşi (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galaţi (1), Vrancea (1), Teleorman (1) şi Bucureşti (1). Specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile au întocmit o listă de recomandări pentru populaţie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, oamenii sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor;
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în case (plase de protecţie la ferestre);
  • să utilzeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei;
  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
  • să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

sursa: stirileprotv.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...