farmacie-octav-ganea.jpg

Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a anunțat ce medicamente sunt retrase de pe piață în contextul scandalului Valsartan, substanța cu potențial cancerigen, fabricată de producatorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals din China. 

„Măsura de retragere de pe piață a medicamentelor care conțin substanța activă valsartan, fabricată de producătorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals și afectată de prezența impurității N-nitrozodimetilamina, a vizat numai medicamentele care conțin această substanță”, precizează ANM într-un comunicat. 

Substanța activă conținută de celelalte medicamente care au în compozitie valsartan, fabricată de alți producători, nu este afectată de prezența impurității, potrivit ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În România sunt în curs de retragere de pe piață (farmacii cu circuit deschis și închis, distribuitori angro) următoarele produse:  VALSARTAN ZENTIVA 80mg comprimate filmate, VALSARTAN ZENTIVA 160mg comprimate filmate, VALSARTAN TORRENT 80 mg, comprimate filmate, VALSARTAN TORRENT 160 mg, comprimate filmate, VALSARTAN HIDROCLOROTIAZIDA TORRENT 160mg/12,5mg, comprimate filmate, VALSARTAN HIDROCLOROTIAZIDA TORRENT 80mg/12,5mg, comprimate filmate.

sursa: dcnews.ro

 


Național
  • Luni, 13 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Prognoza ANM pentru perioada 16 - 26 august

Temperaturile vor continua să crească în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi din...

Național
  • Luni, 06 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Prognoza ANM pentru perioada 6 - 19 august 2018

Meteorologii au emis prognoza meteo pe două săptămâni, pe perioada 6-19 august, pe regiuni.  Banat Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor aproape pe tot parcursul celor două săptămâni ale...