fbpx

farmacie-octav-ganea.jpg

Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a anunțat ce medicamente sunt retrase de pe piață în contextul scandalului Valsartan, substanța cu potențial cancerigen, fabricată de producatorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals din China. 

„Măsura de retragere de pe piață a medicamentelor care conțin substanța activă valsartan, fabricată de producătorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals și afectată de prezența impurității N-nitrozodimetilamina, a vizat numai medicamentele care conțin această substanță”, precizează ANM într-un comunicat. 

Substanța activă conținută de celelalte medicamente care au în compozitie valsartan, fabricată de alți producători, nu este afectată de prezența impurității, potrivit ANM.

În România sunt în curs de retragere de pe piață (farmacii cu circuit deschis și închis, distribuitori angro) următoarele produse:  VALSARTAN ZENTIVA 80mg comprimate filmate, VALSARTAN ZENTIVA 160mg comprimate filmate, VALSARTAN TORRENT 80 mg, comprimate filmate, VALSARTAN TORRENT 160 mg, comprimate filmate, VALSARTAN HIDROCLOROTIAZIDA TORRENT 160mg/12,5mg, comprimate filmate, VALSARTAN HIDROCLOROTIAZIDA TORRENT 80mg/12,5mg, comprimate filmate.

sursa: dcnews.ro

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg