garantie ambalaje.jpg

Pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpărăm va trebui să achităm, de la anul, 0,5 lei drept garanție ce va fi recuperată ulterior, potrivit unui act normativ care a apărut de curând în Monitorul Oficial.

Pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor, Guvernul a adoptat recent un act normativ ce prevede ca, începând din 31 martie 2019, să plătim o garanție de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care noi le cumpărăm. 

Această ordonanță îi va obliga pe operatorii economici să afișeze pe etichetă ori pe ambalaj dacă este unul reutilizabil. Apoi, cei care vând astfel de produse vor fi obligați să primească la schimb aceste ambalaje (dacă sunt în stare corespunzătoare) și să returneze garanția cumpărătorului, în baza bonului fiscal.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Garanția pentru ambalaj o să figureze și în prețul produselor ale căror ambalaje nu sunt reutilizabile, dar asta, abia din 31 martie 2022 și numai acolo unde volumul este cuprins între 0,1 litri și 3 litri. OUG nr. 74/2018 se referă aici la ambalajele nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, utilizate pentru bere, mixuri de bere, mixuri de băuturi alcoolice, cidru și alte băuturi fermentate, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut de orice fel.

sursa: avocatnet.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.