garantie ambalaje.jpg

Pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpărăm va trebui să achităm, de la anul, 0,5 lei drept garanție ce va fi recuperată ulterior, potrivit unui act normativ care a apărut de curând în Monitorul Oficial.

Pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor, Guvernul a adoptat recent un act normativ ce prevede ca, începând din 31 martie 2019, să plătim o garanție de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care noi le cumpărăm. 

Această ordonanță îi va obliga pe operatorii economici să afișeze pe etichetă ori pe ambalaj dacă este unul reutilizabil. Apoi, cei care vând astfel de produse vor fi obligați să primească la schimb aceste ambalaje (dacă sunt în stare corespunzătoare) și să returneze garanția cumpărătorului, în baza bonului fiscal.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Garanția pentru ambalaj o să figureze și în prețul produselor ale căror ambalaje nu sunt reutilizabile, dar asta, abia din 31 martie 2022 și numai acolo unde volumul este cuprins între 0,1 litri și 3 litri. OUG nr. 74/2018 se referă aici la ambalajele nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, utilizate pentru bere, mixuri de bere, mixuri de băuturi alcoolice, cidru și alte băuturi fermentate, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut de orice fel.

sursa: avocatnet.ro


Național
  • Luni, 06 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Structura anului şcolar 2018 - 2019 a fost aprobată

Structura noului an şcolar a fost aprobată și făcută publică, în variantă finală, de către Ministerul Educației. Astfel, se confirmă faptul că vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar...