fbpx

garantie ambalaje.jpg

Pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpărăm va trebui să achităm, de la anul, 0,5 lei drept garanție ce va fi recuperată ulterior, potrivit unui act normativ care a apărut de curând în Monitorul Oficial.

Pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor, Guvernul a adoptat recent un act normativ ce prevede ca, începând din 31 martie 2019, să plătim o garanție de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care noi le cumpărăm. 

Această ordonanță îi va obliga pe operatorii economici să afișeze pe etichetă ori pe ambalaj dacă este unul reutilizabil. Apoi, cei care vând astfel de produse vor fi obligați să primească la schimb aceste ambalaje (dacă sunt în stare corespunzătoare) și să returneze garanția cumpărătorului, în baza bonului fiscal.

Garanția pentru ambalaj o să figureze și în prețul produselor ale căror ambalaje nu sunt reutilizabile, dar asta, abia din 31 martie 2022 și numai acolo unde volumul este cuprins între 0,1 litri și 3 litri. OUG nr. 74/2018 se referă aici la ambalajele nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, utilizate pentru bere, mixuri de bere, mixuri de băuturi alcoolice, cidru și alte băuturi fermentate, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut de orice fel.

sursa: avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg