download (1).jpg

Un elev de 14 ani se poate mândri cu titlul de cel mai tânăr cetățean de onoare al unei localități din România. Distincția i-a fost acordată lui Alexandru Tălnaci, după ce a câştigat medalia de argint la olimpiada internaţională de informatică. 

„Niciodată un elev nu a primit titlul de cetăţean de onoare, dar nu puteam să nu facem o excepţie având în vedere faptul că avem un elev de excepţie, care sper să rămână pentru totdeauna în România și să-și dedice întreaga capacitate în România, pentru că e impresionant CV-ul lui”. Sunt cuvinte spuse pe scenă de oameni mari la festivitatea de premiere a unui copil din comuna Radovanu din judeţul Călăraşi.

La 14 ani, Alexandru Tălnaci a obţinut medalia de argint la competiţia mondială de informatică, materie pe care a învăţat-o singur, fără profesor. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A inventat două aplicaţii utile pentru pacienţii şi medicii din România. Cu una dintre aplicaţii a obţinut în martie 2018 locul I la concursul internațional de idei și aplicații software dedicat studenţilor de la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Citește continuarea pe digi24.ro

 


Național
  • Luni, 06 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Structura anului şcolar 2018 - 2019 a fost aprobată

Structura noului an şcolar a fost aprobată și făcută publică, în variantă finală, de către Ministerul Educației. Astfel, se confirmă faptul că vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar...