in lanturi.jpg

Un bărbat din Iași a fost condamnat de Curtea de Apel la un an de închisoare cu suspendare, la cinci ani după ce și-a legat fiica, atunci în vârstă de 13 ani, cu lanțuri și a bătut-o cu făcălețul de lemn, relatează Ziarul de Iași.

Adolescenta și-a iertat între timp tatăl și nu i-a cerut acestuia daune morale. În motivarea instanței este descris modul în care bărbatul de 54 de ani și-a maltratat fiica, una dintre 12 copii, după ce soția lui a plecat la muncă în Italia.

Bărbatul devenea violent mai ales după ce bea. În iunie 2012, bărbatul s-a certat cu fiica sa de 13 ani după ce i-a cerut telefonul mobil, iar aceasta i-a spus că telefonul nu e la ea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Întrucât aceasta a refuzat, susţinând că nu a luat ea telefonul, inculpatul a luat un lanţ metalic, cu o lungime de aproximativ un metru, şi a legat-o cu mâna stângă de piciorul patului, continuând să îi ceară telefonul. În continuare, lovindu-se de refuzul fetei, inculpatul a luat un făcăleţ din lemn, cu care i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate peste corp“, se arată în motivarea instanţei.

Când adolescenta a mers la magazin, vânzătoarea i-a observat rănile și a sunat la Ambulanță. Copila a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale, iar după ce a ieșit din spital a ajuns într-un centru de plasament.

Judecătorii și-au motivat pedeapsa blândă susținând că bărbatul are mulți copii în îngrijire și nu are o situație materială bună.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.