liceeni saraci.jpg

Elevii care se află în întreținerea familiilor cu venituri reduse ar putea obține un ajutor bănesc mai consistent pentru continuarea studiilor liceale. Totodată, se propune și majorarea plafonului venitului pe membru al familiei de la care se acordă ajutorul financiar, astfel că mai mulți tineri ar putea beneficia de acesta. Modificările sunt propuse printr-un proiect de act normativ al Ministerului Educației Naționale (MEN).

Recent, a fost pus în consultare publică, de către MEN, Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea HG nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are nevoie de aprobarea Executivului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Acest document urmează să modifice condițiile în care tinerii pot primi ajutor financiar prin intermediul programului "Bani de liceu", precum și suma de bani pe care o vor primi elevii. Concret, începând cu anul școlar viitor, respectiv 2018-2019, valoarea sprijinului financiar va fi de 250 de lei pe lună. În acest moment, cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În același timp, proiectul de act normativ prevede și modificarea condițiilor în care se acordă acest ajutor financiar tinerilor de la liceu. Mai exact, de acest ajutor bănesc vor putea beneficia elevii care se află în întreținerea familiilor cu un venit brut lunar pe membru de familie de cel mult 500 de lei. La evaluarea acestei condiții se iau în calcul veniturile din ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului.

În prezent, pragul pentru venitul maxim pentru fiecare membru de familie este stabilit la 150 de lei, adică de peste trei ori mai mic decât cel propus, ceea ce înseamnă că vor fi mai mulți elevi care vor putea beneficia de această măsură financiară de ajutor.

citește mai multe pe: avocatnet.ro

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.