postas pensie.jpg

O parte dintre pensionarii din România vor primi, începând din iulie 2018, drepturile bănești cu aproape două săptămâni mai devreme decât o făceau până acum. Cei care primesc pensia într-un cont curent sau pe card nu vor fi afectați de această schimbare.

Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice, începând cu luna iulie 2018, calendarul de plată a drepturilor achitate prin casele teritoriale de pensii se modifică. Astfel, o parte dintre pensiile distribuite prin casele teritoriale sunt achitate mai devreme decât până acum.

Pensionarii care primesc drepturile bănești cuvenite prin intermediul poștei primesc banii între prima zi a lunii și data de 15 a fiecărei luni la domiciliu. În cazul în care nu sunt găsiți acasă, au posibilitatea de a ridica pensia de la ghișeele poștale, dar timp de cel mult două zile după ultima zi de plată din luna respectivă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Între datele de 11 și 15 ale fiecărei luni, se achită (la domiciliul pensionarului) pensiile restante. Și acești pensionari au posibilitatea, în cazul în care nu au fost acasă atunci când au fost achitate pensiile, să ridice drepturile bănești, dar și talonul de pensie, de la ghișeele unui oficiu poștal.

Singurii pensionari care nu sunt afectați de această schimbare a calendarului de plată a pensiilor sunt cei care primesc drepturile bănești în conturi curente sau conturi de card. Aceștia primesc banii în cont ca până acum, respectiv începând din data de 14 a fiecărei luni sau, dacă aceasta este nelucrătoare, din prima zi lucrătoare de după data de 14.

citește mai multe pe avocatnet.ro

 


IT&C
  • Luni, 16 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cum cauți o postare veche pe Facebook - VIDEO

  Dacă ești activ pe Facebook și la un moment dat vrei să cauți o postare veche, echipa de ingineri a lui Zuckerberg s-a gândit la un mecanism la care poți apela, atât de pe mobil, cât și de pe...

Social
  • Sâmbătă, 14 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Pensiile cresc din nou. Anunțul ministrului Muncii

Chiar dacă abia a crescut punctul de pensie la 1.100 de lei, ministrul Muncii anunță noi majorări de venituri pentru pensionari. "În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de...