postas pensie.jpg

O parte dintre pensionarii din România vor primi, începând din iulie 2018, drepturile bănești cu aproape două săptămâni mai devreme decât o făceau până acum. Cei care primesc pensia într-un cont curent sau pe card nu vor fi afectați de această schimbare.

Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice, începând cu luna iulie 2018, calendarul de plată a drepturilor achitate prin casele teritoriale de pensii se modifică. Astfel, o parte dintre pensiile distribuite prin casele teritoriale sunt achitate mai devreme decât până acum.

Pensionarii care primesc drepturile bănești cuvenite prin intermediul poștei primesc banii între prima zi a lunii și data de 15 a fiecărei luni la domiciliu. În cazul în care nu sunt găsiți acasă, au posibilitatea de a ridica pensia de la ghișeele poștale, dar timp de cel mult două zile după ultima zi de plată din luna respectivă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Între datele de 11 și 15 ale fiecărei luni, se achită (la domiciliul pensionarului) pensiile restante. Și acești pensionari au posibilitatea, în cazul în care nu au fost acasă atunci când au fost achitate pensiile, să ridice drepturile bănești, dar și talonul de pensie, de la ghișeele unui oficiu poștal.

Singurii pensionari care nu sunt afectați de această schimbare a calendarului de plată a pensiilor sunt cei care primesc drepturile bănești în conturi curente sau conturi de card. Aceștia primesc banii în cont ca până acum, respectiv începând din data de 14 a fiecărei luni sau, dacă aceasta este nelucrătoare, din prima zi lucrătoare de după data de 14.

citește mai multe pe avocatnet.ro

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.