filtru-patricule-diesel-1.jpg

Registrul Auto Român susține că va demara o amplă acțiune de control la service-uri, după ce numeroase autoturisme cu motoare diesel au fost modificate ilegal.

Este vorba de perforarea sau eliminarea filtrului de particule pentru a crește puterea mașinii, efectul fiind creșterea valorii noxelor. În acest caz trebuie păcălit softul maşinii să creadă că există un filtru nou.

Practica este ilegală pentru că particulele care ajung în aerul respirat sunt cancerigene, potrivit Știrilor Pro TV.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Filtrele de particule sunt montate pe automobilele diesel, de regulă, începând cu normă de poluare euro 4. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.