farmacie online.jpg

Farmaciile vor avea posibilitatea de a vinde online medicamentele care se pot acorda fără prescripție, conform unui proiect de act normativ care a primit luni semnătura președintelui României, Klaus Iohannis. Totuși, vânzarea online va fi permisă numai în anumite condiții ce vor fi stabilite de Ministerul Sănătății. În momentul de față, vânzarea online a medicamentelor, fie ele cu prescripție sau nu, este interzisă și firmele care fac asta riscă să fie sancționate.

Măsura este prevăzută de un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008. Acesta a fost promulgat luni de șeful statului și a devenit Legea nr. 160/2018. Ca să se aplice, documentul mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

Deoarece în prezent vânzarea online a medicamentelor este ilegală, parlamentarii au decis să schimbe acest aspect, însă numai în privința celor eliberate fără prescripție medicală. Astfel, vânzarea online a medicamentelor va fi permisă numai farmaciilor comunitare și drogheriilor autorizate, în condiții ce vor fi stabilite de Ministerul Sănătății.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții ministerului se vor ocupa de supravegherea comerțului online de medicamente care se dau fără prescripție medicală. Companiile care vor vinde online medicamente fără a respecta regulile stabilite prin legislație vor risca amenzi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.

citește mai multe pe avocatnet.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.