fbpx

farmacie online.jpg

Farmaciile vor avea posibilitatea de a vinde online medicamentele care se pot acorda fără prescripție, conform unui proiect de act normativ care a primit luni semnătura președintelui României, Klaus Iohannis. Totuși, vânzarea online va fi permisă numai în anumite condiții ce vor fi stabilite de Ministerul Sănătății. În momentul de față, vânzarea online a medicamentelor, fie ele cu prescripție sau nu, este interzisă și firmele care fac asta riscă să fie sancționate.

Măsura este prevăzută de un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008. Acesta a fost promulgat luni de șeful statului și a devenit Legea nr. 160/2018. Ca să se aplice, documentul mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

Deoarece în prezent vânzarea online a medicamentelor este ilegală, parlamentarii au decis să schimbe acest aspect, însă numai în privința celor eliberate fără prescripție medicală. Astfel, vânzarea online a medicamentelor va fi permisă numai farmaciilor comunitare și drogheriilor autorizate, în condiții ce vor fi stabilite de Ministerul Sănătății.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții ministerului se vor ocupa de supravegherea comerțului online de medicamente care se dau fără prescripție medicală. Companiile care vor vinde online medicamente fără a respecta regulile stabilite prin legislație vor risca amenzi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.

citește mai multe pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg