fbpx

invatatoare batuta.jpg

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere instituţiilor statului să intervină într-un caz grav, în care, o învăţătoare din judeţul Călăraşi a fost agresată de mama unor elevi, chiar în şcoală, în faţa copiilor.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială Dor Mărunt din Călărași, unde învățătoarea clasei a III-a a fost bătută chiar în sala de clasă de mama a doi copii cărora le preda, nemulțumită din cauza calificativului “Insuficient” pe care unul dintre copii l-a primit.

”Nu este un caz singular, motiv pentru care cerem Ministerului Educaţiei Naţionale să demareze o anchetă la şcoala respectivă, iar Parlamentului României să accepte solicitarea FSLI, prin care cadrele didactice să capete statutul de autoritate publică”, spune președintele deferației sindicale, Simion Hancescu pentru Digi24. .

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma incidentului, directorul unităţii de învăţământ a alertat Poliţia, precum şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.

"Colega noastră este traumatizată fizic, după ce i-a fost învinețită fața și i s-a smuls păr de pe cap, motiv pentru care a solicitat și eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim și de traume psihice, din cauza agresiunii. Este de-a dreptul șocant ce s-a întâmplat în această unitate de învățământ cu una dintre colegele noastre, care nu a făcut altceva decât să își facă meseria. Este un nou caz de violență în școlile din România și cerem imperativ Ministerului Educației Naționale să nu-l transforme într-o statistică banală. Solicităm intervenția instituțiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de pază în școli, altfel, cazurile în care oricine poate intra în unitatea de învățământ să agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare ușurință. În plus, cerem Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari și să descurajeze astfel de comportamente”, a declarat președintele FSLI Simion Hancescu.

sursa: digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg