ploi-torentiale-descarcari electrice.jpg

ANM a emis miercuri noapte mai multe avertizări now casting de cod portocaliu de ploi torențiale pentru Vâlcea, Sibiu, Neamț, Alba și Hunedoara. În zona de nord a județului Prahova este valabil un cod galben de averse.

UPDATE: 22.40 - ANM a emis atenționări și pentru jjudețul Argeș, fiind vizate localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni, Ștefănești, Călinești, Bascov, Băiculești, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Corbeni, Coșești, Bradu, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Moșoaia, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Micești, Tigveni, Șuici, Arefu, Cocu, Valea Danului, Uda, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iașului, Oarja, Cepari, Cuca, Cotmeana, Sălătrucu, Morărești, Drăganu, Cicănești și Poienarii de Argeș.

Potrivit ANM, în cele cinci județe vizate de cod portocaliu, care este valabil până la ora 00.00, aversele de ploaie vor avea caracter torențial și vor cumula 30...40 l/mp, izolat 50 l/mp. Meteorologii au anunțat totodată că sunt posibile căderi de grindină de dimensiuni mici, dar că se vor înregistra și frecvente descărcări electrice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În zona de munte a județului Prahova este în vigoare, până pe 15 iunie, ora 08.00, un cod galben de ploi torențiale.