fake-news-psd-1024x823.jpg

Mai multe filiale locale ale PSD au distribuit pe paginile de socializare un fake news, în care se spune că Simona Halep a fost huiduită pe Arena Națională. 

Organizațiile locale PSD Tulcea, Constanţa, Giurgiu, Mehedinţi au distribuit unele colaje și filme prin care spun, în mod eronat, că huiduielile adresate Gabrielei Firea pe Arena Națională, ar fi fost, de fapt, pentru Simona Halep.

Ionuț Vulpescu, fost ministru PSD al Culturii în guvernul Ponta, și-a cerut scuze, în numele partidului, pentru seria de postări false și a afirmat că acestea fac mai mult rău PSD. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Nu cred că este înțelept din partea PSD să se lase antrenat într-un război de imagine care face rău partidului, fiind bazat pe un lucru fals. Este regretabil incidentul de luni seară, de pe Arena Națională, dar nu avem niciun motiv să afirmăm că a fost huiduită Simona Halep. Cei care au răspândit acest mesaj pe pagini oficiale ale unor organizații județene trebuie să-și asume consecințele acestui gest. PSD are toate mijloacele de a răspunde unor astfel de atacuri, fără să apeleze la interpretarea exagerată a unor gesturi care intră în sfera libertății de exprimare. Simona Halep nu merita nici deturnarea sensului festivității de luni seara, nici folosirea numelui ei într-un răspuns lipsit de inteligență. Avem obligația să ne cerem scuze pentru acest gest. Personal fac acest lucru. Și sper că vom înțelege slăbiciunile structurilor interne de partid, lipsa lor de coordonare, superficialitatea lor”, a scris Ionuț Vulpescu. 

Victor Ponta, fost președinte al PSD, a dezvăluit cine ar fi în spatele acestor postări.

„Îi rog pe foştii mei colegi din PSD Tulcea, Constanţa, Giurgiu, Mehedinţi şi din alte judeţe să şteargă repede această mizerie care a fost postată de la Sediul Central al PSD pe conturile organizaţiilor locale. Oamenii nu ştiu (aşa cum ştiu eu) că aceste materiale mincinoase, manipulatoare şi absolut mizerabile sunt gândite şi postate direct de la Sediul Central din K10 de un personaj dubios adus de Liviu Dragnea de la Neamţ (numele lui este George Harabagiu, nu poate fi numit “şobolan” ca nu trebuie jigniţi şobolanii şi ascultă doar de “Dom Președinte”)! Pentru aceste minciuni oribile despre Simona Halep vor fi înjurați și sancționați pe nedrept membrii PSD/vă rog - reacționați! Ps - Dragnea și Firea sunt trecători dar partidul rămâne. Membrii trebuie să apere imaginea partidului, nu a unor lideri trecători”, scrie Ponta, pe contul său de socializare.

fake news simona halep.jpg

sursa: digi24.ro