internship.jpg

Potrivit unui proiect de act normativ care urmează să ajungă la votul decisiv al deputaților, pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare companiile vor primi aproximativ 1.000 de euro, însă numai dacă noii salariați stau la firmă cel puțin doi ani.

Recompensarea firmelor pentru transformarea internship-urilor în contracte individuale de muncă este una dintre măsurile dorite de Guvern pentru încurajarea încadrării tinerilor pe piața muncii. Dispozițiile referitoare la acest stimulent de angajare se găsesc într-un Proiect de lege privind internship-ul, care a trecut de Senat la finele anului trecut și care va ajunge curând la votul decisiv al Camerei Deputaților, cu propunere de adoptare.

Astfel, societățile ar urma să primească 4.586 de lei (aproximativ 1.000 de euro) din banii statului pentru fiecare persoană angajată în urma unui stagiu, însă doar cu condiția păstrării noilor salariați timp de cel puțin doi ani. Practic, firmele vor avea la dispoziție 60 de zile de la finalizarea internship-ului pentru a încheia un contract individual de muncă cu foștii stagiari.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru a primi banii de la stat pentru internship-urile transformate în angajări, firmele vor trebui să depună la agențiile teritoriale de muncă o cerere și anumite documente, însă numai în maximum șase luni de la împlinirea termenului de 24 de luni de la data angajării. Concret, în afară de cerere, va fi nevoie de:

  • o copie după contractul de internship al internului înregistrat la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă;
  • o copie după certificatul de internship al internului;
  • o copie după contractul de muncă al persoanei care a încheiat contractul de internship, înregistrat în Registrul general de evidență a salariaților;
  • orice alte documente care fac dovada menținerii raporturilor de muncă ale persoanei în cauză.

citește mai multe pe avocatnet.ro 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

13 ambulanțe noi vor sosi în Prahova

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit o veste bună la sfârșit de an. Săptămâna aceasta vor fi repartizate în județ 13 ambulanțe noi, tip B, dintre care una cu tracțiune integrală. Vestea...