autostrada-ploiesti-brasov.jpg

Vicepremierul României, Viorel Ștefan, a anunțat ieri proiectele strategice cu privire la infrastructură, care vor fi realizate cu investiții private, în cadrul unor parteneriate private. Pe listă figurează și autostrada Ploiești - Brașov.

„Nu avem nicio îndoială că potențialii parteneri privați vor fi foarte interesați să investească alături de stat în această autostradă, care va fi probabil una dintre cele mai circulate din România, având în vedere potențialul turistic al zonei pe care o străbate”, a susținut Viorel Ștefan, vicepremierul României, care consideră că acest proiect „va fi cel mai râvnit proiect lansat în parteneriatul public privat”.

Vicepremierul României a vorbit și de faptul că interesul major va fi dat și de faptul că autostrada leagă trei mari centre economice, respectiv București, Ploiești și Brașov și, cu siguranță, va exista interes deosebit și pentru transportul de mărfuri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Este în mod cert o investiție sigură, cu un termen foarte rezonabil de recuperare a banilor investiți, iar din acest motiv suntem convinși că va fi un interes ridicat pentru potențialii parteneri privați”, a mai precizat Viorel Ștefan.

Despre autostrada București - Brașov se vorbește însă de mai bine de 17 ani, când de altfel a fost realizat și studiul cu privire la viitorul traseu al autostrăzii. Până acum a fost dată în folosință numai autostrada pe tronsonul București - Ploiești, în ciuda faptului că au fost realizate mai multe licitații pentru încredințarea celorlalte două tronsoane din autostradă, respectiv Ploiești - Comarnic și Comarnic - Brașov.


Național
  • Luni, 18 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe autostrada A2 București - Constanța

Luni, până la ora 19:00, pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, se vor executa lucrări de reparații la carosabil, potrivit Centrului Infotrafic. -Astfel, se vor efectua lucrări pe prima bandă a...