fbpx

image001.jpg

Acuze, scuze, justificări, pasarea responsabilității, toate acestea sunt ingredientele mega-scandalului legat de Pilonul 2 de pensii, Guvernul fiind suspectat că dorește acestă manevră financiară, care să asigure fondurile menite să acopere găuri bugetare imense.

„Cred că vă amintiţi, a fost parcă chiar la învestirea nu ştiu cărui Guvern PSD, că au fost multe, cred că Guvernul Tudose, exact înainte de depunerea jurământului, în cadrul audierilor în Parlament, cineva a spus afirmaţia că se desfiinţează Pilonul II.

Iată că de atunci a apărut un fel de ping-pong de declaraţii. Ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează, ba se naţionalizează, ba nu se naţionalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Este foarte, foarte îngrijorător. Această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice şi îi somez pe guvernanţi să îşi revină, să clarifice odată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de Pilonul II”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, luni seară.

Chiar dacă se află în alianța care guvernează alături de PSD, nici liberalii din ALDE nu sunt de acord cu modificările vehiculate de PSD, care să afecteze Pilonul 2 de pensii. Varujan Vosganian: ”Ideea aşa-zisei naţionalizări a banilor din Pilonul II este imposibilă. Cine o vehiculează nu cunoaşte fondul problemei, banii aceia sunt ai titularilor de cont, sunt ai cetăţenilor, nu sunt ai fondurilor, deci ei nu pot fi în niciun chip luaţi de la cetăţeni, nicio lege nu ar permite aşa ceva pe actuala Constituţie. Altă soluţie de a mări resursele financiare ale bugetului de pensii decât Pilonul II nu există, aşa că Pilonul II, dacă unora li se pare că nu este o soluţie bună, este cea mai bună dintre toate pe care le avem”

Dragnea admite posibila suspendare a plăților la Pilonul 2: ,,Nu se intenționează naționalizarea pilonului II de pensii, dar se va decide dacă e nevoie să se suspende plata". E anunțul făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea care aruncă scandalul "suspendării" contribuțiilor la pilonul doi în curtea Comisiei de prognoză. Luni după amiază, Viorica Dăncilă a declarat că exclude desființarea Pilonului II de pensii, dar nu și suspendarea contribuțiilor la el. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg