Industria hotelieră se confruntă cu un deficit acut de forță de muncă. O spun cei din domeniu, care, la început de sezon estival, caută personal: de la ospătari și chelneri până la cameriste, bucătari și chiar manageri.
De nevoie, hotelierii au început să ofere salarii mai mari, însă chiar și așa nu reușesc să își acopere deficitul de personal. Astfel, salariul net pentru o cameristă poate ajunge la 500 de euro, plus taxe și mâncare, iar bucătarii buni nu vor să se angajeze pe mai puțin de 3.000 de euro, după cum a declarat pentru Profit.ro, Mohammad Murad, cel mai mare investitor de pe Litoral și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Facilitățile oferite viitorilor angajaţi nu sunt deloc de neglijat. În afară de pachetul salarial de bază sau cel negociat, sunt diverse facilități pentru hotel, diverse reduceri la tot ce înseamnă serviciile hotelului, beneficiază și de o masă caldă sau bonuri de masă dacă doresc și cea mai importantă este oportunitatea de a învăța.
Specialiştii în piaţa forţei de muncă spun că, în mod tradiţional la început de sezon estival, hotelierii fac angajări.
sursa: digi24.ro