duba.jpg

Adevărații poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au prins în flagrant trei bărbaţi (falși polițiști), imediat după săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, respectiv complicitate la uzurpare de calități oficiale și complicitate la tentativă de înșelăciune.

În  perioada aprilie - mai 2018, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Poliția Sectorului 1, au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 64 de ani, membri ai unui grup specializat în comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale.

Astfel, la data de 14.05.2018,  bărbatul de 48  de ani a fost prins în flagrant  imediat după ce a abordat doi cetăţeni străini şi sub pretextul că ar fi turist, le-a solicitat indicații cu privire la o unitate hotelieră, moment în care bărbatul de 43 de ani, declinându-şi calitatea falsă de polițist, le-a solicitat să prezinte documentele și banii pe care îi dețin asupra lor, iar după verificare, acesta le-a înapoiat. În acest timp cel de-al treilea bănuit a supravegheat în permanență împrejurările, spre a se asigura că nu sunt descoperiți de către organele de poliție, ori alte persoane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Imediat, cei trei bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul subunităţii pentru audieri. Extinzându-se investigaţiile, în sarcina bănuitului de 48 de ani s-a stabilit că, în data de 15.04.2018, în jurul orei 16.30, aflându-se în zona unei pieţe din sectorul 1, prezentându-şi calitatea falsă de poliţist, ar fi deposedat o femeie de suma de 600 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, respectiv tentativă la înșelăciune, față de bărbatul de 64 de ani, iar faţă de ceilalţi doi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la uzurpare de calități oficiale și complicitate la tentativă de  înșelăciune, cu cei trei în stare de reţinere.

sursa: comunicat Poliția Română


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.