PFA.jpg

Dacă vorbim despre taxarea muncii în 2018, este cât se poate de clar că o persoană fizică autorizată (PFA) este cu mult mai avantajată decât un salariat. Am ajuns la această concluzie după ce am cerut unei specialiste să facă o simulare teoretică pornind de la același venit brut lunar: 5.000 de lei.

Cei care sunt tentați să treacă de la statutul de simplu salariat la cel de antreprenor independent, adică la regimul PFA, ar trebui să știe că taxarea muncii este mult mai favorabilă, în 2018, pentru persoanele fizice autorizate.

Concluzia reiese dintr-o simulare făcută, la solicitarea avocatnet.ro, de Claudia Sofianu, partener la EY România. Concret, calculele arată că, pentru un venit brut lunar de 5.000 de lei, un salariat este taxat cu 2.188 de lei, în timp ce o PFA este taxată cu doar 1.118 lei (cu aproximativ 48% mai puțin).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dacă facem o simulare de calcul pentru un salariat vs. PFA, pornind de la un venit brut de 5.000 lei, este evident că nu este deloc avantajos să fii salariat în 2018”, ne-a spus Claudia Sofianu, care a subliniat că acest dezechilibru poate duce lejer, pentru o impozitare mai mică, la o nouă migrare a salariaților către regimul PFA.

Practic, pentru ca o PFA să fie taxată cu 2.188 de lei, aceasta ar trebui să obțină un venit brut lunar triplu față de un salariat cu 5.000 de lei brut lunar. 

sursa: avocat.net


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.