aboneaza-te la ziarul fara reclame

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

PFA.jpg

Dacă vorbim despre taxarea muncii în 2018, este cât se poate de clar că o persoană fizică autorizată (PFA) este cu mult mai avantajată decât un salariat. Am ajuns la această concluzie după ce am cerut unei specialiste să facă o simulare teoretică pornind de la același venit brut lunar: 5.000 de lei.

Cei care sunt tentați să treacă de la statutul de simplu salariat la cel de antreprenor independent, adică la regimul PFA, ar trebui să știe că taxarea muncii este mult mai favorabilă, în 2018, pentru persoanele fizice autorizate.

Concluzia reiese dintr-o simulare făcută, la solicitarea avocatnet.ro, de Claudia Sofianu, partener la EY România. Concret, calculele arată că, pentru un venit brut lunar de 5.000 de lei, un salariat este taxat cu 2.188 de lei, în timp ce o PFA este taxată cu doar 1.118 lei (cu aproximativ 48% mai puțin).

„Dacă facem o simulare de calcul pentru un salariat vs. PFA, pornind de la un venit brut de 5.000 lei, este evident că nu este deloc avantajos să fii salariat în 2018”, ne-a spus Claudia Sofianu, care a subliniat că acest dezechilibru poate duce lejer, pentru o impozitare mai mică, la o nouă migrare a salariaților către regimul PFA.

Practic, pentru ca o PFA să fie taxată cu 2.188 de lei, aceasta ar trebui să obțină un venit brut lunar triplu față de un salariat cu 5.000 de lei brut lunar. 

sursa: avocat.net


IT&C
  • Miercuri, 16 Mai 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cum ascunzi când ai fost online pe WhatsApp

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat, alături de Facebook Messenger. Peste 1,2 miliarde de persoane intră în fiecare zi pe WhatsApp. Aplicația este una surprinzător de...

Auto-moto
  • Marți, 15 Mai 2018
  • De Georgiana Kelemen

Permisul auto se va obține mai greu

Anul acesta atrage cu sine o serie de modificări pentru cei care vor un permis auto. Dacă în anii trecuți carnetul se obținea mult mai ușor, acum lucrurile s-au schimbat considerabil.  Spre deosebire...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești