foto-facebook-rezist.jpg

Organizatorii noului protest susțin că tânărul din București, care a participat la mai multe proteste împotriva guvernării PSD - ALDE, a ajuns la secția de Poliție după ce, vineri, 13 aprilie, a proiectat mesajul #rezist pe clădirea Muzeului de Artă și pe pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului, în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei.

„Cristian Mihai Dide, un tânăr din București care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE și împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătușat, arestat și dus la secția de poliție deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă și pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei, se precizează pe pagina de Facebook a organizatorilor noului protest..

Ca reacție la ceea ce s-a întâmplat, organizatorii protestului îi invită pe bucureșteni să se strângă în fața Muzeului de Artă, la ora 21.30, pentru a proiecta mesaje pe clădire. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei care au lansat mesajul pe rețeaua de socializare invocă Art. 30 din Constituția României, prin care este garantat dreptul la libera exprimare.

Potrivit presei centrale, care citează Poliția, tânărul care a postat mesajul a fost imobilizat și condus la secția de Poliție pentru că a refuzat să se legitimeze și pentru că a folosit un limbaj injurios. Aici, după identificare, tânărul a fost sancționat. (foto: Facebook).

protest.jpg


Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier în Ploiești

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Padina cu Vornicel. Două autoturisme au intrat în coliziune, după ce unul dintre conducătorii auto nu ar fi acordat...

Auto-moto
  • Joi, 19 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier pe DN1A, în Blejoi

Accidentul rutier s-a produs joi dimineață, pe DN1A, pe raza localității Blejoi, după ce trei autoturisme au intrat în coliziune. Potrivit primelor informații, în accident au fost implicate șapte...