foto-facebook-rezist.jpg

Organizatorii noului protest susțin că tânărul din București, care a participat la mai multe proteste împotriva guvernării PSD - ALDE, a ajuns la secția de Poliție după ce, vineri, 13 aprilie, a proiectat mesajul #rezist pe clădirea Muzeului de Artă și pe pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului, în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei.

„Cristian Mihai Dide, un tânăr din București care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE și împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătușat, arestat și dus la secția de poliție deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă și pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei, se precizează pe pagina de Facebook a organizatorilor noului protest..

Ca reacție la ceea ce s-a întâmplat, organizatorii protestului îi invită pe bucureșteni să se strângă în fața Muzeului de Artă, la ora 21.30, pentru a proiecta mesaje pe clădire. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei care au lansat mesajul pe rețeaua de socializare invocă Art. 30 din Constituția României, prin care este garantat dreptul la libera exprimare.

Potrivit presei centrale, care citează Poliția, tânărul care a postat mesajul a fost imobilizat și condus la secția de Poliție pentru că a refuzat să se legitimeze și pentru că a folosit un limbaj injurios. Aici, după identificare, tânărul a fost sancționat. (foto: Facebook).

protest.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.