demisie-hotnews.jpg

Cristian Pantazi și Dan Tăpalagă, redactorul șef și editorul coordonator de la HotNews au anunțat marți că părăsesc echipa, urmând să lucreze împreună la un alt proiect. 

„A venit timpul să aleg alt drum. După aproape 14 ani în cea mai tare redacţie din România, plec de la HotNews.ro pentru un alt proiect editorial împreună cu Dan Tăpălagă şi alţi ziarişti de calibru. Las în urmă o redacţie formidabilă şi un public excepţional. HotNews.ro e una dintre ultimele busole funcţionale într-un peisaj mediatic deşertificat, şi sunt convins că aşa va rămâne. O mulţumire aparte li se cuvine acţionarilor. Au creat şi dezvoltat un produs jurnalistic de referinţă în jurul unor valori clare şi asumate unanim.

„Vouă, cititorilor, vă mulţumesc pentru încrederea cu care m-aţi investit în toţi anii ăştia. Am căutat permanent să servesc interesul public, să aflu adevărul şi să îl public. Am făcut şi greşeli, dar aţi înţeles că ele sunt inerente în meseria noastră şi că niciodată nu am scris cu rea-credinţă. Sunt convins că ne vom întâlni din nou, că ideile şi valorile în care credem sunt comune”, a scris Pantazi pe pagina sa de Facebook.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La rândul lui, Dan Tăpălagă a scris pe site-ul HotNews că se va despărţi de echipă, după aproape 12 ani.

„Se încheie astăzi una din cele mai frumoase călătorii din carieră mea de jurnalist. Foarte probabil, curând va începe altă. După aproape 12 ani, colaborarea mea cu HotNews.ro se opreşte aici. Cât timp am avut un cuvânt de spus în conducerea editorială, am căutat împreună cu Cristi Pantazi şi cu toţi ceilalţi colegi din redacţie să servim exclusiv interesul public, adevărul şi ne respectăm cititorii aducându-le informaţii şi analize de calitate. Le mulţumesc colegilor şi le spun să fie mândri de ceea ce fac. Au datoria faţă de public să-l onoreze la fel că până acum, mai ales că vin vremuri tot mai grele. Câtorva le datorez nişte scuze. N-am fost întotdeauna uşor de suportat”, a scris Tăpălagă.

„Le mulţumesc acţionarilor pentru deplină libertate editorială oferită în vremuri tulburi şi pentru curajul de a rezista în momente dificile pentru presă din România. N-au fost deloc puţine încercările prin care am trecut împreună”, a adăugat jurnalistul, precizând că în prezent îi despart viziuni diferite.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.