politisit spor.jpg

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că sporul de 40% nu va mai fi acordat polițiștilor pentru serviciul de permanență, dar că s-au găsit soluții, la nivelul ministerului, pentru „compensare”. Ministrul a mai arătat că este „obligatorie și necesară” o schimbare în Poliția Română.

Întrebată despre situația polițiștilor cărora le-au scăzut veniturile ca urmare a eliminării sporurului pentru serviciul de permanență, Carmen Dan a răspuns: „Aducem în discuție un spor pentru care nu mai avem baze legale să-l acordăm, în condițiile în care s-au găsit metode. În primul rând, de reorganizare a serviciului de ture și de schimburi, în așa fel încât să se respecte timpul de odihnă al polițistului și de compensare a acelui spor pierdut de 8.000 de polițiști cu un spor majorat, dat în conformitate cu prevederile legale, pentru alți 28.000 de polițiști”.

Cât despre cum ar putea arăta noul program de ture, ministrul de Interne a dat un răspuns evaziv. „Programul de ture și de schimburi nu-l stabilește nici ministrul, nici inspectorul general. Programul de lucru îl stabilesc șefii celor care desfășoară astfel de activități în teritoriu. Noi, vă asigur, că-l vom verifica”, a precizat Carmen Dan.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul de Interne a mai spus, vineri, că o schimbare în Poliţia Română este obligatorie şi necesară. „Această diagnoză pe care am cerut-o, diagnoză care, aşa cum spuneam, trebuie obligatoriu urmată de un plan de măsuri. Înţeleg că şi acel plan de măsuri s-a făcut, eu încă nu l-am văzut, o să-l discut imediat ce se poate, în perioada imediat următoare, cu domnul inspector general şi de aici încolo vă asigur că vom fi foarte transparenţi în comunicare şi vom şti pas cu pas cum ne dorim să aducem o schimbare în Poliţia Română, pentru că este, din punctul nostru de vedere, obligatoriu, este necesară”, a spus Carmen Dan, la finalul bilanţului activităţii Inspectoratului General al Poliţiei Române pe anul 2017.

Pe de altă parte, Carmen Dan a spus că salariile polițiștilor au crescut de la 1 ianuarie și că cele mai multe dintre sporurile de care beneficiau aceștia rămân în vigoare.

Ea a dat exemplul unui polițist debutant care, adăugând norma de hrană și norma de echipament, are un salariu net de circa 3.000 de lei.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.