apartamente noi.jpg

Românii nu mai vor să locuiască în apartamente vechi, mici şi demodate. Acest lucru înseamnă că locuinţele noi continuă să se scumpească, pentru al treilea an consecutiv. În prima lună din 2018, Cluj-Napoca a rămas oraşul cu cele mai mari preţuri pe piaţa imobiliară.

Cererea mare de locuinţe noi se vede şi în preţurile de vânzare. Statisticile întocmite de pagina imobiliare.ro arată că preţul pe metru pătrat a crescut de la 1.164 de euro, cât era la finalul anului trecut, la 1.172 de euro.

Creşterea a fost susţinută exclusiv de locuinţele noi, în timp ce casele vechi nu mai dictează piaţa, aşa cum a fost până acum.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Diferenţa se vede cel mai bine în Cluj-Napoca. Preţul locuinţelor din blocurile vechi a început să scadă în acest an cu 0,46%. În schimb, preţul apratamentelor noi s-a apreciat cu 1,43%. Asta înseamnă o creştere a preţului mediu pe metru pătrat utili de la 1.399 la 1.419 euro. Cluj-Napoca rămâne şi anul acesta cel mai scump oraş de pe piaţa imobiliară.

În Braşov, numărul tranzacţiilor imobiliare s-a dublat în ianuarie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate imobiliară. Statisticile arată că Brasovenii prefera apartamente aflate în zone din apropierea centrului istoric.

În Capitală, preţul pentru locuinţele vechi s-a menţinut constant anul acesta, la o valoare medie de 1.187 de euro pe metru pătrat. Cel al locuinţelor noi a crescut însă cu 1,45%: de la 1.306 la 1.325 de euro pe metrul pătrat util.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.