164145_1.jpg

Deși, conform legii, decizia finală nu îi aparține, ci doar propunerea de revocare a șefei DNA, Tudorel Toader era cel mai așteptat personaj, în cursul zilei de joi.

Fusese chemat din Japonia pentru a-și anunța deciza, pe care o tot amână șin luna decembrie. Tudorel Toader s-a conformat, a venit, a ieșit în fața presei și a anunțat că... va anunța. 

El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Justiţiei a susţinut o declaraţie de presă, în care a ţinut să vorbească despre vizita pe care a făcut-o în Japonia şi pe care, "deşi urmau şi alte întrevederi", a fost nevoit să o întrerupă la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, "date fiind dezbaterile din spaţiul public referitoare la funcţionarea sistemului judiciare".

El a spus că înaintea şedinţei de Guvern de astăzi a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

"Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea activităţii Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatele evaluării, indiferent care vor fi acestea", a precizat Tudorel Toader.

"Potrivit legii, voi prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT, la nivelul DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a ministrului Justiţiei, este prevăzută în articolul 79 din Legea privind organizarea judiciară. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA", a declarat Tudorel Toader.

În cursul serii, președitele Klaus Iohannis, cel la care se află puterea legală de a decide, a afirmat că nu vede niciun motiv pentru a o revoca din funcție pe aura Codruța Kovesi, dar așteaptă raportul ministrului Justiției, pentru a vedea dacă nu cumva ”i-a scăpat ceva”. Declarația este una formală, președintele dând un semnal clar că nu va schimba nimic. 


Național
  • Luni, 18 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Pașapoartele electronice vor fi valabile 10 ani

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de promulgare a proiectului care prevede extinderea valabilității pașapoartelor electronice la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta...