iohannis-kovesi.i3kmuyte89.jpg

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi seara o conferință în care a anunțat că nu o va revoca din funcție pe șefa DNA, Codruța Kovesi.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis (sursa: hotnews.ro)

 • Avem - oare a cata oara? - un scandal in spatiul public si cred ca, de data aceasta, destul de multa lume se asteapta sa-mi expun opinia in aceasta chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la putine cuvinte. Niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze Directia Nationala Anticoruptie si conducerea acestei directii. 
 • Dupa parerea mea, aceasta incercare este una jalnica si neconvingatoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoasteti, dar imi face placere sa o repet. Dupa parerea mea, Directia Nationala Anticoruptie si conducerea DNA fac o treaba foarte buna, iar acest atac, sau aceasta incercare de atac din partea unor penali, este de natura sa imi confirme ca DNA face o treaba buna.
 • Am avut in aceasta dupa-amiaza o intalnire despre care cred ca este bine sa stiti. Am primit pe doamna prim-ministru Dancila si pe domnul presedinte Dragnea aici, la Cotroceni. Aceasta intalnire a fost planificata inca din seara in care a avut loc depunerea juramantului din partea noului Guvern si rostul acestei intalniri a fost de a defini cadrul colaborarii institutionale intre mine si noul Guvern. 
 • Am discutat, in cadrul acestei intalniri, despre nevoia de colaborare in unele proiecte care sunt de importanta nationala, si as mentiona cateva, pe care le-am si discutat. Primul si cel mai important: pregatirea pentru presedintia Consiliului Uniunii Europene. 
 • Al doilea mare program national este, evident, Centenarul. Centenarul nu este doar al cuiva, este al Romaniei si al romanilor si cred ca este nevoie de o coordonare a actiunilor.
 • O chestiune punctuala a fost, de asemenea, discutata. I-am invitat pentru aceasta toamna, la un summit, pe mai multi presedinti din regiunea noastra, un summit care se numeste "Summitul Celor Trei Mari" si aici, varianta optimala, e nevoie de colaborarea buna cu Guvernul. 
 • Si, da, am discutat si despre justitie, si despre ce s-a convenit cu ministrul Justitiei si mi-am exprimat si nemultumirea ca exista un nou scandal legat de justitie, mai exact de DNA, in spatiul public.
 • Doamna prim-ministru mi-a relatat, foarte pe scurt, desigur, ca a avut o discutie cu domnul ministru al Justitiei, caruia ii  lasa mana libera in ce priveste aceasta chestiune vizavi de DNA. Si, la putin timp dupa aceea, ati putut urmari pozitia ministrului Justitiei care ne-a informat ca ne va informa.

 


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
Național
 • Luni, 18 Iunie 2018
 • De Roxana Tănase

Pașapoartele electronice vor fi valabile 10 ani

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de promulgare a proiectului care prevede extinderea valabilității pașapoartelor electronice la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta...

Național
 • Joi, 14 Iunie 2018
 • De Mihai Popescu

Gabriel Vlase, propus la șefia SIE

Președintele României îl propune pe deputatul PSD Gabriel Vlase în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Klaus Iohannis a transmis o scrisoare în acest sens președinților celor...