greva-profesori.jpg

Sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu greva, dacă problemele salariale nu se rezolvă în cel mai scurt timp. O delegaţie a angajaţilor din învăţământ a mers în această dimineaţă la Ministerul Educaţiei şi a cerut o întâlnire cu ministrul Valentin Popa. 

Ministrul Educației Valentin Popa nu s-ar afla în țară, așa că sindicaliștii au fost primiți de secretarii de stat la discuții. Sindicaliștii sunt foarte supărați din cauza întârzierilor de la plata salariilor și se tem că aceste întârzieri ar putea deveni o regulă. De asemenea, sindicaliștii se gândesc inclusiv la o grevă generală și la boicotarea examenului de Bacalaureat, dacă problemele nu vor fi rezolvate.

În fața Ministerului Educației s-au adunat zeci de profesori care protestează spontan. Este a doua lună în care profesorii nu și-au primit banii la timp. Dacă în luna ianuarie, profesorii au înțeles că salariile au fost întârziate deoarece s-a schimbat data la care se fac plățile, în februarie salariile au iar întârzieri. Sunt doar câteva unități școlare unde banii pentru salarii au intrat în această dimineață. 


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
Național
  • Joi, 16 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Începe BAC-ul de toamnă. Calendarul examenelor

Peste 45.000 de candidaţi s-au înscris în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018, probele începând de luni. Peste 45.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe, începând de luni, la...

Internațional
  • Miercuri, 08 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Ryanair va anula aproape 400 de curse aeriene

Ryanair va anula vineri încă 250 de curse aeriene din şi spre Germania, după ce piloţii din această ţară au anunţat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia şi Belgia,...