Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

bn-sofer-baut-retinut-de-politisti-dupa-ce-parasit-locul-accidentului1378470822.jpg

Probele biologice pentru testarea alcoolemiei la conducătorii auto vor trebui procesate exclusiv cu un dispozitiv special.

Acesta trebuie să se afle în dotarea tuturor Serviciilor IML din ţară la 1 iunie și costă aproximativ 50.000 de euro, potrivit Radio România Actualități.

Potrivit Codului Rutier, citat de capital.ro, în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcţie de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:  

Contravenţie: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,40 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.  

Infracţiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă şoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracţiuni, permisul de conducere se anulează.  

De asemenea, refuzul recoltării probelor biologice sau testării aerului este sancţionat cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

 


Social
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Praful saharian a ajuns și la Ploiești. FOTO

Conducătorii auto din Ploiești s-au trezit cu mașinile pline de praf, în urma ploii de scurtă durată de azi-noapte. ANM a atenționat în urmă cu trei zile că în România a pătruns un front atmosferic care...

Național
  • Miercuri, 11 Aprilie 2018
  • De Mihai Popescu

Polițist din Bârlad agresat de un șofer beat

Un polițist din Bârlad a fost lovit cu pumnul de un șofer recalcitrant care consumase băuturi alcoolice, după ce a îndrăznit să-l oprească în trafic pentru un control de rutină. Potrivit...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești