Costica-Dragmir-768x519.jpg

Un secretar de școală gimnazială a fost șocat când a calculat salariile personalului nedidactic: femeia de serviciu, fochistul, bibliotecara. Aceștia ar fi trebuit să vină cu bani de acasă. El a refuzat să întocmească ștatele de plată până când Guvernul PSD-ALDE nu repară nedreptățile. 

Potrivit recorder.ro, Costică Dragomir, secretar la Școala Gimnazială din comuna Brădeanu (județul Buzău) a refuzat să întocmească ștatele de plată colegilor lui care nu sunt cadre didactice. Când a deschis programul de calculare a salariilor ca să facă hârtiile pentru luna ianuarie, Dragomir a avut un șoc: toate lefurile personalului auxiliar din unitatea de învățământ (femeia de serviciu, fochistul, bibliotecara, etc.), angajați cu jumătate sau un sfert de normă, ieșeau cu un mare minus.

Costică Dragomir știa că însăși ministrul Muncii a asigurat, în mai multe rânduri, că niciun salariu nu va scădea după aplicarea noii legi a salarizării, dar mai știa că în statul de plată trebuie să scrie ce arată calculatorul: de exemplu, după ce s-ar fi impozitat tot ce era de impozitat, bibliotecara școlii urma să primească un salariu de 46 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dragomir s-a hotărât să anunțe public că refuză întocmirea statelor de plată până când Guvernul va remedia situația: “Ce-i spun eu omului când vede așa ceva?”. Ceilalți angajați ai școlii l-au întrebat dacă nu se teme că va avea de suferit în urma acestei revolte. „Le-am spus că nu-mi e frică. Am cinci copii și tot așa i-am învățat să fie”.

Acum e hotărât să meargă până în pânzele albe, chiar dacă Guvernul Dăncilă a anunțat că va elimina tăierile de salarii printr-o ordonanță de urgență. Costică Dragomir nu mai crede în politicieni și își menține decizia de a nu semna până nu se convinge că salariile rămân neatinse. Citește articolul complet pe recorder.ro

VIDEO Secretarul școlii din Buzău care a dat proba DEMNITĂȚII:


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Vineri, 16 Noiembrie 2018
  • De Roxana Tănase

TCE si SGU salvate în luna noiembrie

Pentru prima dată de la începutul anului, cei patru aleși locali de la ALDE nu au votat alături de PSD rectificarea de buget, proiectul fiind votat doar de liberali și de social-democrați....