fbpx

clasa preg 2018.jpg

Înscrierea la școală a copiilor pentru anul școlar 2018-2019 se va face în perioada următoare. Cererile în prima etapă de înscriere se vor depune în perioada 5-23 martie, urmând ca în aprilie să se facă înscrierile în a doua etapă pentru copiii care nu au fost repartizați din prima. 

Conform calendarului propus, la 26 februarie se vor afișa la sediile școlilor informațiile care să le permită părinților să afle detalii despre clasele pregătitoare, despre evaluarea psihosomatică a copiilor, obligatorie pentru înscriere, despre criteriile de departajare de la nivelul fiecărei școli și despre lista documentelor necesare la înscriere și  programul de completare.

Potrivit proiectului, părinții ar trebui să aibă în vedere că, în prima etapă de înscriere, lucrurile vor sta în felul următor:

  • în perioada 27 februarie - 10 martie se va organiza, la fiecare școală, "Ziua porților deschise", perioadă în care părinții se vor putea duce la întâlniri pentru informare și consiliere;
  • 26 februarie - 23 martie va fi perioada în care se va face evaluarea psihosomatică a celor mici (rezultatul va fi primit în scris, în aceeași perioadă);
  • 5 - 23 martie va fi intervalul de timp în care părinții vor putea completa online sau la școala dorită cererile-tip de înscriere.

La 30 martie vor fi deja publicate listele cu copiii înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

La a doua etapă de înscriere, lucrurile vor sta astfel, potrivit calendarului propus:

  • în perioada 12-18 aprilie se vor depune cererile de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă;
  • listele finale cu copiii înscriși se vor afișa la 23 aprilie.

În perioada 24 aprilie - 4 mai se vor rezolva cererile de înscriere pentru copiii care nu au fost înscriși nicărieri nici în a doua etapă. În orice caz, niciun copil nu va rămâne pe dinafară și neînscris în anul școlar 2018-2019.

Acte necesare

Cererea-tip de înscriere la clasa pregătitoare se poate completa online sau la secretariatul școlii la care părintele vrea să înscrie copilul. În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii depun și o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.

În cazurile în care e necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, părinţii sunt nevoiți să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea se cere la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, părinţii depun și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare (și care sunt afișate de către fiecare școală în parte). Atenţie! Înscrierea copilului se poate face doar la o singură unitate de învăţământ.

citește mai multe pe avocat.net

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro