draghici.jpg

Grațiela Drăghici - noul deliciu al presei, a simțit nevoia să explice greșeala făcută în interviul acordat PROTV, postând pe pagina personală de facebook. Printre explicații a reușit să mai strecoare câteva greșeli.

 

Nimeni nu-i perfect și toți greșim. Asta nu înseamnă că cel care a greșit trebuie executat public, doar pentru că a mâncat o literă, a folosit o exprimare nefericită într-un anumit context. Uneori aceste greșeli pot să vină din graba cu care se exprimă o idee, pe fondul unor emoții sau din neștiință. Cu adevărat grav este în cazul persoanelor care ocupă demnități publice, acestea trebuind să aibă un nivel de pregătire conform statutului. Când greșelile vin în cascadă, nu se mai pune problema neatenției de conjunctură, a emotivității...

Cum au ajuns unele specimene în posturi cheie, nu mai este un secret pentru nimeni. Nu competența este criteriul de selecție. Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse este o sinecură. Mecanismele unui stat democratic și legislația din domeniu fac inutilă existența unei astfel de instituții. Ca aceasta sunt multe, păpătoare de bani și adăpostitoare de clienți ai partidelor politice. Astfel de indivizi au ”nevoie” de locuri de muncă stabile, plătite regește, în mod evident din bani publici. Competențele lor țin de loialitatea față de partidele aflate la guvernare, atașamentul față de lideri și numărul de voturi pe care le pot aduce de prin circumscripțiile lor. Atât! 

Salariul ”doamnei motistivuitor”, Elena Drăghici (foto), în calitate de director al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse este de 8100 de lei net, pe lună. 

 

Trebuie să știți că Agenția a tocat, în 2017, doar 3,7 milioane de lei. Dacă banii s-ar fi dus pe programe, atunci ar fi avut o justificare, însă 2,5 milioane au mers pe salariile celor 37 de angajați. Ar mai fi rămas 1,2 milioane de lei. Credeți că măcar acești bani s-au dus pe programe? Greșit! 757.000 lei au mers pe cheltuieli cu bunuri și servicii. Au mai rămas vreo 440.000 lei de cheltuit pe programe, într-un an. Adică, vreo 36.000 de lei pe lună. Adică... nimic.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, ca multe altele de acest tip funcționează doar pentru ca acești omuleți să aibă ce încasa. La ocuparea unor asemenea posturi, cam despre ce egalitate de șanse mai poate fi vorba?

draghici.jpg

 

 

Național
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Sindicatele din Învățământ declanșează proteste

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, că a decis declanşarea protestelor, astfel că miercuri şi joi sindicaliştii vor picheta sediul Ministerului Muncii. Sindicaliștii susțin că...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești