draghici.jpg

Grațiela Drăghici - noul deliciu al presei, a simțit nevoia să explice greșeala făcută în interviul acordat PROTV, postând pe pagina personală de facebook. Printre explicații a reușit să mai strecoare câteva greșeli.

Nimeni nu-i perfect și toți greșim. Asta nu înseamnă că cel care a greșit trebuie executat public, doar pentru că a mâncat o literă, a folosit o exprimare nefericită într-un anumit context. Uneori aceste greșeli pot să vină din graba cu care se exprimă o idee, pe fondul unor emoții sau din neștiință. Cu adevărat grav este în cazul persoanelor care ocupă demnități publice, acestea trebuind să aibă un nivel de pregătire conform statutului. Când greșelile vin în cascadă, nu se mai pune problema neatenției de conjunctură, a emotivității...

Cum au ajuns unele specimene în posturi cheie, nu mai este un secret pentru nimeni. Nu competența este criteriul de selecție. Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse este o sinecură. Mecanismele unui stat democratic și legislația din domeniu fac inutilă existența unei astfel de instituții. Ca aceasta sunt multe, păpătoare de bani și adăpostitoare de clienți ai partidelor politice. Astfel de indivizi au ”nevoie” de locuri de muncă stabile, plătite regește, în mod evident din bani publici. Competențele lor țin de loialitatea față de partidele aflate la guvernare, atașamentul față de lideri și numărul de voturi pe care le pot aduce de prin circumscripțiile lor. Atât! 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Salariul ”doamnei motistivuitor”, Elena Drăghici (foto), în calitate de director al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse este de 8100 de lei net, pe lună. 

Trebuie să știți că Agenția a tocat, în 2017, doar 3,7 milioane de lei. Dacă banii s-ar fi dus pe programe, atunci ar fi avut o justificare, însă 2,5 milioane au mers pe salariile celor 37 de angajați. Ar mai fi rămas 1,2 milioane de lei. Credeți că măcar acești bani s-au dus pe programe? Greșit! 757.000 lei au mers pe cheltuieli cu bunuri și servicii. Au mai rămas vreo 440.000 lei de cheltuit pe programe, într-un an. Adică, vreo 36.000 de lei pe lună. Adică... nimic.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, ca multe altele de acest tip funcționează doar pentru ca acești omuleți să aibă ce încasa. La ocuparea unor asemenea posturi, cam despre ce egalitate de șanse mai poate fi vorba?

draghici.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.