laura_codrura_kovesi_546ce577d3_70007800.jpg

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut primele declarații după ce, la Antena3, fosta sa subalternă a făcut câteva dezvăluiri halucinante. 

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a raspuns, duminica seara, pentru Ziare.com, la cateva intrebari, dupa ce fostul procuror Mihaiela Iorga a acuzat-o la Antena3 ca i-ar fi cerut sa urgenteze dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier.

"Trebuia desemnat premierul Romaniei si era vehiculat numele unui fost ministru. Exista in lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemata si intrebata daca am putea sa iesim cat mai repede cu dosarul. Explicatia a fost de genul ca 'daca acest domn va ajunge premier, doamna Dana Girbovan (presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania - n.red.) va fi ministru al Justitiei, ceea ce ar insemna un dezastru pentru noi'", a spus Iorga, la Antena3, refuzand sa dea nume sau alte detalii sub pretextul ca ar fi apoi acuzata ca a stricat o ancheta. Iorga sustine ca i-ar fi raspuns lui Kovesi ca nu poate face asta pentru ca nu are suficiente probe si continuarea cercetarii ar fi implicat o cerere catre Parlament.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În replică, Kovesi a declarat: "Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela despre un dosar despre vreun ministru care putea sa ajunga premier.”

Iorga a sustinut si ca sefa DNA ar fi interferat permanent cu mersul anchetei in Dosarul Microsoft si ca ar fi cerut rechizitorii fara probe consistente. Despre aceste acuzatii, Kovesi a spus: "Nu am facut niciodata presiuni sau acte de imixtiune in activitatea vreunui procuror".

Intrebata si daca a facut presiuni asupra Mihaielei Iorga, asa cum aceasta a sustinut la Antena3, pentru a dispune unele masuri preventive, Laura Codruta Kovesi a raspuns scurt: "Nu comentez afirmatiile nereale ale inculpatilor".

sursa: ziare.com


Național
  • Marți, 21 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cine este prima candidată pentru conducerea DNA

O primă candidatură pentru funcția de procuror șef al DNA este cea a Paulei Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Este a doua procedură de selecție pentru conducerea DNA....