ministerul-sanatatii.jpg

600 de oameni cu imunitate aproape zero în faţa unor boli grave aşteaptă, încă, o salvare din partea autorităţilor. Nu mai primesc de două luni doze de anticorpi, în plină epidemie de pojar şi în sezon de gripă. Singurul producător din ţară refuză să mai facă livrări, după ce statul a plafonat preţul. Ministerul Sănătăţii anunţă că a cumpărat seruri din străinătate, dar va mai dura până când acestea ajung la bolnavi.

Cei care au destui bani îşi pot cumpăra din străinătate anticorpii pe care statul ar trebui să îi ofere gratuit. Medicii au anunţat pacienții că tratamentul este momentan indisponibil şi aşa va rămâne pentru o perioadă nedeterminată.

Costurile tratamentului ajung de la 800 de euro pe lună pentru un copil de 10 ani și până la câteva mii de euro pentru un adult. Ministerul Sănătăţii anunţă că: „Au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena. În cursul acestei săptămâni, Compania Naţională „Unifarm” a anunţat că va primi 600 de flacoane de INTRATECT.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întârzierea este însă foarte mare. Fiolele ar fi trebuit să ajungă la cei cu imunitate redusă acum două săptămâni.

sursa: digi24.ro