it-workers-computer.jpg

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că instituția pe care o conduce va veni, zilele acestea, cu o nouă variantă de rezolvare a problemei salariaților din domeniul IT, salariați afectați de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

„Săptămâna aceasta, o să-i prezint doamnei prim-ministru soluția pe care Ministerul de Finanțe o are astăzi în lucru. Mai sunt câteva zile, o să vedeți exact că nimeni din cei care sunt vizați nu vor fi afectați”, a spus ministrul de Finanțe.

În cazul IT-iştilor, scutiţi de la plata impozitului pe venit şi care nu au beneficiat de reducerea cotei de impozitare de la 16% la 10%, cheltuielile angajatorului s-au suplimentat cu circa 6,5% pentru a păstra veniturile nete intacte. Guvernul Tudose a promis că va elabora o schemă de ajutor de minimis prin Hotărâre de Guvern, cu un buget de 300 milioane de lei, pe trei ani, care să acopere costurile firmelor de IT cu mutarea contribuţiilor de la angajatori la angajaţi. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în contextul înlocuirii premierului Mihai Tudose și al formării unui nou Guvern PSD-ALDE.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La finalul anului trecut, reprezentanții industriei IT au atras atenția că 35.000 de angajaţii vor pierde trei milioane de euro lunar, după schimbarea taxării muncii de la 1 ianuarie 2018.