card pos.jpg

Începând cu 1 iulie, românii pot cere eliberare de numerar direct de la POS-ul comerciantului de unde îşi fac cumpărăturile.

Măsura apare în HG nr. 949/2017 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, ce a fost publicată în Monitorul Oficial, nr. 11 din 5 ianuarie, informează finzoom.ro.

Nu toţi comercianţii sunt obligaţi însă să elibereze numerar la cererea clientului, ci doar comercianţii cu vânzări anuale de minim 10.000 euro. Avansul va fi evidenţiat distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 200 lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comercianţii trebuie să informeze clientul care este suma maximă care poate fi furnizată ca avans în numerar. Comisionul de retragere numerar, suma ce poate fi percepută de comercianţi de la titularul cardului,  nu poate depăşi 1% din valoarea avansului în numerar acordat.

Această lege obligă furnizorii de servicii cât şi instituţiile publice să accepte încasări prin intermediul cardurilor de debit şi de credit.


Viața Prahovei
  • Miercuri, 13 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante la CSM Ploiești

Clubul Sportiv Municipal Ploiești, din subordinea Consiliului Local, organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a mai multor funcții contractuale vacante. Astfel, potrivit...