cfr-infrastructura.jpg

Circulația feroviară pe segmentul Lehliu - Sărulești (Magistrala București-Constanța) s-a desfășurat cu dificultate, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a cablului tăiat pe relaţia Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești), unde a fost impusă măsura de circulație în condiții speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

CFR Infrastructură a anunțat că până la ora 12.05, circulaţia feroviară pe relațiile Lehliu - Sărulești (Magistrala București-Constanța) și Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești) s-a desfășurat în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar, care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.

„Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentare al instalației de dirijare a traficului între Călinești - Golești, în vederea sustragerii, iar între Lehliu și Sărulești au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalațiilor de dirijare. Până la înlocuirea componentelor sustrase și remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulație pe cele două segmente de cale ferată vor acumula întârzieri în graficul de circulație de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit și ora de sosire la destinație”, a anunțat inițial CFR Infrastructură.

Echipele de intervenţii s-au aflat pe teren pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase şi remedierea defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale.

„Reamintim faptul că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente. Cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracționale, care afectează grav traficul feroviar, şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate şi reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp”, a precizat CFR Infrastructură (FOTO: Facebook).

Auto-moto
  • Vineri, 23 Februarie 2018
  • De Andra Ilie

Accident grav pe DN 1, la Ciolpani

Accident grav, pe DN 1, la Ciolpani, sensul de mers spre București. O mașină a intrat într-un pom de pe marginea drumului. În această dimineață, șoferul unui autoturism care circula pe DN 1, spre...

Național
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Poliția Capitalei a fost sesizată luni, prin 112, cu privire la faptul că în interiorul Curţii de Apel București se află o bombă. Autorităţile evacuează clădirea şi a fost solicitat şi sprijin...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești