cfr-infrastructura.jpg

Circulația feroviară pe segmentul Lehliu - Sărulești (Magistrala București-Constanța) s-a desfășurat cu dificultate, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a cablului tăiat pe relaţia Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești), unde a fost impusă măsura de circulație în condiții speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

 

CFR Infrastructură a anunțat că până la ora 12.05, circulaţia feroviară pe relațiile Lehliu - Sărulești (Magistrala București-Constanța) și Călinești – Golești (tronsonul Titu-Golești) s-a desfășurat în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar, care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.

„Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentare al instalației de dirijare a traficului între Călinești - Golești, în vederea sustragerii, iar între Lehliu și Sărulești au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalațiilor de dirijare. Până la înlocuirea componentelor sustrase și remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulație pe cele două segmente de cale ferată vor acumula întârzieri în graficul de circulație de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit și ora de sosire la destinație”, a anunțat inițial CFR Infrastructură.

Echipele de intervenţii s-au aflat pe teren pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase şi remedierea defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale.

 

„Reamintim faptul că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente. Cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracționale, care afectează grav traficul feroviar, şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate şi reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp”, a precizat CFR Infrastructură (FOTO: Facebook).

 

Sport
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Steaua - Lazio în 16-imile Europe League

Steaua și-a aflat adversarul din 16-imile Europa League, urmând să întâlnească echipa italiană Lazio Roma. Pentru că s-au calificat de pe locul doi al grupei, steliștii au un adversar mai greu....

Auto-moto
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Accident grav pe A 1. Trafic blocat spre București

  Trafcul sensul către Capitală al autostrăzii A1 Piteşti – Bucureşti este oprit la km 16, în zona localităţii ilfovene Ciorogârla. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează...

Eveniment
  • Miercuri, 06 Decembrie 2017
  • De Andra Ilie

Percheziții în Prahova la o bandă de hoți

În această dimineață, polițiștii din Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează 11 percheziții la persoane bănuite de furturi din societăți comerciale. 10 persoane vor...