image-2017-11-10-22105246-0-urmasele-regelui-mihai.jpg

Succesoarea la Sefia Casei Regale, dupa moartea Regelui Mihai, este Alteta Sa Regala Margareta, conform Ordinii de Succesiune ce a fost determinata prin Normele Organice ale Casei Regale.

A murit Regele Mihai. Aceleasi Norme au determinat si titlurile Membrilor Casei Regale si au stabilit, in acelasi timp, ca sotii si copiii Altetelor lor Regale Principesele nu detin titluri personale. Cine sunt acestia?

A murit Regele Mihai. Inainte de moartea Regelui, Casa Regala a prezentat componenta Casei Regale si Ordinea de Succesiune. Astfel, pe langa Majestatea Sa Regele Mihai 1, prezentat la acea data drept Seful actual al Casei Regale a Romaniei (jure sanguinis), Casa Regala ii mai cuprindea pe:

  • Mostenitoarea la Sefia Casei Regale a Romaniei, Alteta sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei, care ramane, dupa decesul tatalui sau, Custode al Coroanei Romaniei (ad personam).
  • Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam), actualul consort al Principesei Margareta
  • Alteta Sa Regala Elena, Principesa Romaniei (jure sanguinis)
  • Alteta Sa Regala Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis)
  • Alteta Sa Regala Maria, principesa Romaniei (jure sanguinis)
  • Citește articolul integral pe hotnews.ro
  • image-2017-11-10-22105246-0-urmasele-regelui-mihai.jpg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.