congres-pdl-1-elena-udrea.jpg

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru Iorga și care între timp a fost încredințat unui alt procuror.

Este vorba de un dosar deschis la DNA încă din 2015. Dosarul se afla la procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care între timp nu mai face parte din echipa DNA. Noul procuror de caz a decis să o citeze pe Elena Udrea, pentru noi proceduri legate de acest dosar.

În dosar e vorba de o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care Elena Udrea ar fi pretins-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a-i facilita un contract cu Hidroelectrica. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În vara anului 2010, contractul extrem de profitabil pe care Buzăianu îl avea cu Hidroelectrica, urma să expire, moment în care ar fi apelat la Elena Udrea, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului în guvernul Boc. Avea nevoie de cineva, spun procurorii DNA, care să intervină la Ministerul Economiei, condus la acea vreme de Ion Ariton, astfel încât contractul să fie reînnoit. Elena Udrea ar fi cerut pentru acest serviciu 5 milioane de dolari. Banii i-ar fi primit doi ani mai târziu. O parte din bani, primiți cash, ar fi mers către finanțarea Partidului Democrat Liberal, iar o altă parte i-ar fi primit sub forma unui pachet de acțiuni la o entitate media.

Elena Udrea declara în 2015, la Digi24, că acest nou dosar este bazat pe denunțurile Anei Maria Topoliceanu, fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții și fostă colaboratoare a sa.

Vineri, la sosirea la DNA, Elena Udrea le-a spus jurnaliștilor că nu are emoții, dar în aceleași timp a părut iritată de întrebările lor. „Dacă se impune, evident aș dori să dau din nou declarații în acest dosar și să dea, evident, toți cei care sunt implicați, pentru că la vremea aceea, declarațiile s-au dat la o presiune uriașă, sub presiunea unor cereri de arestare care se făcuseră la adresa mea. Eu dau aceeași declarație, n-am ce să schimb”, a declarat Elena Udrea.

În momentul în care ziariștii i-au pus o întrebare legată de judecătoarea Camelia Bogdan (Reporter: Referitor la afirmațiile pe care le-ați făcut vizavi de Camelia Bogdan, de ce până acum nu ați vorbit și nu ați spus acest lucru, faptul că știați că urmează să...), Elena Udrea s-a enervat și le-a spus că nu le mai spune nimic de-acum încolo.


Eveniment
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Obuz scos la vânzare la mica publicitate

Un tânăr de 24 de ani din Cernica s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce a scos la vânzare pe un site de anunțuri un... obuz.  Proiectilul a fost găsit...