vara oct.jpg

Am avut parte ieri de o veritabilă zi de vară. În loc de brumă, frig şi ceaţă, vremea ne-a răsfăţat cu 30 de grade Celsius la soare în vestul ţării. Temperaturile au fost gata să doboare un record vechi de 33 de ani şi peste tot străzile s-au umplut de oameni cu ochelari de soare şi haine cu mânecă scurtă. Aşa că unora nu li s-a părut deplasat să intre şi în mare.

Dacă anul trecut pe 17 octombrie erau doar 8 grade Celsius, vreme a umplut ieri terasele cu oameni îmbrăcaţi cu haine de vară. Localnicii s-au bucurat chiar dacă au ştiut că este doar o amânare de la frig.

Cele mai mari temperaturi au fost în Banat: 28 de grade Celsius în Băile Herculane. La Timişoara au fost 26 de grade, iar parcurile au cunoscut forfota din sezonul estival. Localnicii s-au grăbit să profite de super-oferta de soare pentru că anul trecut pe vremea aceasta erau numai 12 grade Celsius.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şi Capitala s-a bucurat de 16 grade Celsius în plus faţă de anul trecut pe această vreme.

Mihai Timu, meteorolog: „Vremea deosebit de caldă se datorează în principal unui aer foarte cald de origine tropicală, aproape ca în timpul verii. În această perioadă ar trebui să avem undeva de la 12-13 grade în depresiuni şi cel mult 19 grade în partea de sud a ţării”.

Oferta de vreme de vară ţine până la sfârşitul săptămânii, după care temperaturile vor scădea cu 7 - 8 grade Celsius, spun meteorologii.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.