furtuna-timisoara.jpg

Obişnuiţi-vă cu ideea că s-a schimbat clima. Specialiştii ne anunţă că furtunile violente, dar si zilele nesfârşite de arşiţă, vor ajunge o obişnuinţă. Mai mult, anotimpurile îşi vor pierde identitatea.

Iernile vor fi calde, iar zăpada o să ne strice primăverile. Toate acestea, din vină noastră, pentru că poluăm planetă. Drept urmare, fenomenele extreme nu au cum să ne ocolească. Problema este, că autorităţile nu au găsit încă metoda ideală că să ne avertizeze.

“Planeta se încălzeşte cu o viteză fără precedent. Creşterea nemaîntâlnită a emisiunilor de gaze cu efect de seră, provoacă acele schimbări climatice cu fenomene extreme din ce în ce mai frecvente”, spune academicianul Cristian Hera, Vicepreşedinte al Academiei Române. Anunţul îngrijorător se referă la ritmul în care este poluată planetă: de îngrăşăminte, de industrializare şi nu în ultimul rând de trafic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din această cauza cotele gazelor cu efect de seră urcă alarmant iar specialiştii în climatoligie spun că , până în 2020, temperaturile medii anuale vor creşte cu două grade. Aşadar putem să ne aşteptăm să trăim anotimpuri inversate.

Cei care trebuie să acţioneze de fiecare dată când un fenomen meteo extrem loveşte România, sunt pompierii. Le lipseşte ştim cu toţii un sistem de alertare rapidă prin GSM care încă este în lucru la Ministerul de Interne şi pentru care s-au alocat 30 de milioane de lei.

Citește continuarea pe Știrile Pro TV