4-1_08.jpg

Cu 230 de voturi ”pentru”, 54 ”împotrivă” şi 78 de abţineri, Codul de conduită al senatorilor şi deputaţilor  fost adoptat de plenul reunit al Parlamentului României. Acest Cod îi obligă pe aleşi să se îmbrace decent şi să nu înjure, dar nu conţine nicio prevedere despre integritatea acestora, aşa cum a solicitat Comisia Europeană.

Opoziţia a criticat codul de conduită al senatorilor şi deputaţilor adoptat de Parlament, liberalii abținându-se de la vot, iar cei de la USR votând împotrivă.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a spus de la tribuna Parlamentului că ”documentul este precum apa sfinţită”, în vreme ce purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna a explicat că ”majoritatea a bifat o formalitate, o cerinţă a Uniunii Europene, a cărei materializare nu are consistenţă.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”(1) Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor reglementează normele şi principiile de conduită parlamentară în exercitarea mandatului încredimţat. (2) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului. (3) Mandatul deputaţilor şi al senatorilor se exercită în conformitate cu principiul separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale”, se arată în articolul 1 al documentului adoptat miercuri de Parlament.

”(1) Deputaţii şi senatorii trebuie să asigure prin atitudine, limbaj, conduită şi ţinută solemnitatea şedinţelor parlamentare şi bunul mers al activităţilor desfăşurate în cadrul structurilor parlamentare. (2) Parlamentarii trebuie să aibă o ţinută vestimentară decentă şi să nu folosească expresii sau cuvinte jignitoare, indecente sau calomnioase”, se prevede la articolul 6.

În linii mari, acest Cod face referire doar la vestimentație și exprimare, însă nu are legătură cu principala problemă a foarte multor aleși ai neamului - integritatea. Nu au voie să se îmbrace indecent, să spună prostii, dar au voie să le facă.

foto libertatea.ro

4-1_08.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Politic
  • Miercuri, 12 Septembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Tăriceanu nu-l mai vrea pe Maior ambasador în SUA

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere rechemarea în ţară, de la misiunea diplomatică, a ambasadorului României în Statele Unite, George Maior. Acesta din urmă este audiat astăzi în...