Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 camin loc.jpg

Se bat pe locuri la cămin doar pentru a le scoate la mezat. Unii studenţi fac bani buni din vânzarea camerelor pe care le-au primit, iar internetul este plin cu oferte, pentru toate buzunarele. În Bucureşti, un loc în campusul Agronomiei costă 1.200 de lei, iar cele din complexul studenţesc Băneasa se apropie de 1.200 de lei. O cameră în Belvedere, lângă Regie, ajunge chiar la 1.600 de lei. Preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, până în vara aceasta, Vlad Cherecheş recunoaşte, la Digi24, că există corupţie în sistem. Urmăriți un material realizat cu camera ascunsă.

„Există corupţie în zona asta a cazării în căminele studenţeşti. Ori prin administratori, care păstrează locuri pentru ei şi apoi le vând altora, sau prin persoane din conducerile universităţilor. Nu le raportează la universitate ca fiind libere. Când se cazează studenţii, tot timpul există studenţi care nu mai ajung. Nu se mai cazează, renunţă la locul de cămin. Sau să facă cazări fictive şi apoi în acea cameră să stea altcineva”, spune Vlad Cherecheş, ex-preşedintele Alianței Naționale a Organizaților Studențești.

„Anul acesta nu am avut nicio sesizare”, spune Mihai Corocaescu, - director general administrativ UPB.

Conform regulilor din universităţi, dacă sunt prinşi că îşi vând locurile de cazare, studenţii nu mai au dreptul să închirieze altele în toată perioada facultăţii. Iar administratorii şi paznicii se pot alege cu dosare penale.

sursa: digi24.ro


Național
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Alina Bica a cerut azil în Costa Rica

Mișcare previzibilă și din partea Alinei Bica, după ce Elena Udrea a cerut azil politic în Costa Rica. Avocatul său a anunţat judecătorii Curţii Supreme, astăzi, când a cerut ca audierea Alinăi Bica...

Monden
  • Joi, 19 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Ultima modă în materie de distracție: silent party

O gașcă de tineri a început să dezvolte un nou concept de petreceri pe care le numesc “silent party”. După cum spune și numele, este vorba despre petrecerile cu muzică ascultată la căști care nu...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești