poarta prabusita.jpg

Poarta de la intrare în Timişoara care a omorât un om nu a căzut strict din cauza vântului, ci din cauza unei bucăţi de acoperiş care a lovit construcţia. Aceasta este verdictul dat de Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timişoarei.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, consilierul personal al primarului Timişoarei susţine că „poarta a căzut din cauza impactului cu acoperişul clădirii albe din stânga care a fost luat de vânt, nu din cauza strict a vântului!”. Iapă îşi bazează teoria pe un detaliu din înregistrarea care surprinde momentul prăbuşirii porţii. Din imagini pare că exact în momentul prăbuşirii porţii, construcţia este lovită de un obiect alb, care pare mai degrabă o bucată de pânză sau banner. Este adevărat că în imaginile care surprind intervenţia pompierilor pentru descarcerarea tânărului omorât de poartă se vede o bucată de tablă de acoperiş, dar aceasta este foarte mică raportat la dimensiunea porţii care a căzut. 

Potrivit debanat.ro, la scurt timp după postările consilierului său personal, primarul Timişoarei a intervenit telefonic la România TV, unde a afirmat că „este o anchetă, eu nu m-am implicat, dar am aflat despre această înregistrare şi despre ce se vede la o redare cu încetinitorul. Acel obiect este un acoperiş. A fost cineva, a făcut poze, avem poze la ora actuală cu un acoperiş alb care a ajuns acolo în zonă. Ancheta va conduce la concluziile de rigoare, dar prima tentaţie la vizionarea acestei înregistrări este pentru oricine să credem că s-a văzut acea izbitură a acoperişului, care venea cu viteză foarte mare, în stâlpul de susţinere a porţii şi de acolo a început surparea”, a declarat primarul Timişoarei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primăria Timişoara refuză să facă publice documentele care au stat la baza reabilităţii porţii, astfel încât să se poată vedea care este motivul pentru care lucrările de „estetizare” a porţii au fost autorizate în regim de urgenţă, de ce nu au fost prevăzute lucrări de consolidare a structurii, dacă există un proiect tehnic avizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Nu în ultimul rând, Primăria Timişoara refuză să facă public contractul în baza căruia a fost reabilitată poarta de către firma SC Stareto SRL. Acest contract ar fi trebuit să se regăsească pe site-ul Primăriei Timişoara încă din 2015.