Zgomot-vecini-apartament-muzica-maxim-735x400.jpg

Nu puţini sunt cei reclamaţi de vecini, pentru că dau muzica prea tare la petreceri. Dacă vecinii au sunat lapoliţie şi ai fost avertizat că este cazul să reduci volumul, însă nu ai făcut acest lucru, la următoarea vizită a poliţiştilor rişti dosar penal.

„Sunt situații de genul acesta, când de cele mai multe ori un bloc întreg sună la 112. După ce pleacă polițistul petrecerea se reia, mai departe nu prea mai este nimic de făcut. Cred că ar putea să existe discuția în care ducem acest abuz în planul penal”, a afirmat ministrul de Interne, Carmen Dan, citată de Digi24.

Mai precis, cei care nu se opresc din chefuit nici după ce sunt amendaţi riscă dosar penal. La MAI au ajuns în ultima lună peste 200 de mesaje de la poliţiştii din ţară, care cer modificarea legii astfel încât să le fie mai uşor să gestioneze problemele din teren. Unele dintre schimbările cerute de poliţişti s-au inspirat din recentele scandaluri în care au fost implicaţi oameni cunoscuţi în România, care i-au ultragiat pe poliţişti.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Agenţii vor însăprirea legii pentru cetăţenii fără respect. Mai precis, cine jigneşte sau îi arată semne obsecene unui poliţist să se aleagă cu dosar penal. Acum legislaţia prevede ca infracţiuni doar ameninţarea şi lovirea unui agent.

De asemenea, ministerul ia în calcul creşterea amenzilor pentru cei care refuză să se legitimeze. Acum amenda este între 100 şi 500 de lei.

Carmen Dan: „Se consumă și timp și logistică și resurse pentru a convinge persoana respectivă pentru a merge la sediul poliției, timp în care poate polițistul ar putea fi prezent într-o altă situație în care este nevoie de el.”

sursa: digi24