Titan Academy
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

concediu.jpg

Românii nu-şi permit să dea prea mulţi bani pe vacanţe, arată un raport al Eurostat. Suntem la coada clasamentului european când vine vorba despre cât cheltuim în concedii.

Datele Eurostat arată că în topul clasamentului sunt locuitorii Luxemburgului. Ei cheltuie cel mai mult dintre europeni: 740 de euro pe o vacanţă. Sunt urmaţi de austrieci, cu 610 euro.Pe următorul loc se situează maltezii care dau pe o vacanţă până la 590 de euro. La fel şi belgienii, care sunt dispuşi să cheltuie 565 de euro pentru timpul liber. Ei sunt, aşadar, europenii care depăşesc media europeană de 320 de euro pentru o vacanţă.

La polul opus, mult sub media europeană, sunt ungurii care alocă 129 de euro pentru un sejur. Cehii nu scot nici ei din buzunar mai mult de 125 de euro pe o vacanţă. Iar la coada clasamentului sunt letonii şi noi, românii. Suntem dispuşi să cheltuim 116 euro pentru o vacanţă.

Motivele sunt evidente, spun consultanţii în turism. Cu cât veniturile oamenilor sunt mai mici, cu atât cheltuie mai puţin pentru vacanţe. Speranţe am avea, totuşi. Specialiştii spun că din 2007 piaţa de turism de la noi din ţară a tot crescut.

Clasamentul este întocmit pe baza unei medii a cheltuielilor pe care le-au avut în vacanță în 2015 turiștii din fiecare țară.


Social
  • Duminică, 18 Martie 2018
  • De Andra Ilie

Ora de vară 2018. Când dăm ceasurile înainte

România va trece și anul acesta la ora de vară, chiar dacă europarlamentarii au votat, recent, renunțarea la această practică. Astfel, România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică (24-25...

Social
  • Joi, 15 Martie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Vacanță de primăvară prelungită pentru elevi

Elevii vor avea o vacanță de primăvară mai mare față de anii trecuți. Și angajații se vor bucura de o zi liberă în plus de Paște. Astfel, elevii vor intra în vacanță pe 31 martie și se vor întoarce la...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești