circ.jpg

Circulaţia pe calea ferată Oraviţa – Anina, una dintre atracţiile turistice din judeţul Caraş-Severin, a fost închisă, duminică dimineaţa, din cauza unor scurgeri de pe versanţi produse în urma ploilor puternice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, duminică dimineaţa, circulaţia pe calea ferată Oraviţa – Anina a fost închisă deoarece sunt scurgeri de pe versanţi în zona km 31+500, pe o lungime de aproximativ 60 de metri, în urma ploilor puternice din noaptea de sâmbătă spre duminică.

În acest moment, pe linia Oraviţa – Anina circulă un singur tren format dintr-o locomotivă diesel electric românească, construită special pentru această cale ferată, şi două vagoane necompartimentate, cu aproximativ 100 de locuri, dotate cu bănci de lemn, realizate în anul 1914.

Judeţul Caraş-Severin se află sub avertizare cod portocaliu de furtuni, în vigoare din după-amiaza zilei de sâmbătă până duminică la ora 12.00. O furtună puternică s-a abătut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, asupra judeţului, iar mii de persoane din doisprezece localităţi au rămas fără curent electric.