academ pol.jpg

Baremul de corectare a două cerinţe, care apăreau în grile diferite, dar subiectul era identic, de la examenul de admitere la Academia de Poliţie, la materia Istorie, a fost greşit. 

 

La proba la Istorie, din cadrul examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3, în baremul de corectare, aveau răspunsul greşit, fiind vorba de aceeaşi cerinţă pentru ambele variante de grilă.

După ce mai mulţi candidaţi care au susţinut proba de admitere au atras atenţia asupra greşelii, pe site-urile de socializare, Academia de Poliţie s-a autosesizat şi a cerut explicaţii comisiei care a întocmit baremul de corectare.

Potrivit metodologiei de examen a Academiaie de Poliţie, această comisie de elaborare a subiectelor este formată din profesori de specialitate din reţeaua naţională a instituţiilor de învăţământ superior, adică sunt selectaţi de Ministerul Educaţiei. Fiecare profesor din comisia de specialitate are un contract încheiat cu Academia de Poliţie prin care îşi asumă orice eroare.

 

Joi se vor afişa rezultatele provizorii ale examenului de admitere, care vor conţine răspunsul corect, nu cel care apărea în baremul de corectare. Vineri, candidaţii vor afla rezultatele finale.