61902731.jpg

Din cauza valurilor şi a curenţilor foarte puternici, salvamarii arboraseră ieri steagurile roşii, pe cele mai multe plaje de pe litoralul românesc. Aceastea interzic turiştilor să intre în apa mării, însă teribilismul unora a mai luat ieri o viaţă.

 

În această dimineaţă, în jurul orei 5.00, trupul bărbatului de 30 de ani dispărut în mare la Mangalia, marţi, a fost scos de valuri la ţărm, în aceeaşi zonă în care se înecase. Trupul său va fi dus la morgă pentru necropsie. Bărbatul a dispărut în mare marţi dimineaţă, în zona plajei Laguna din Mangalia, iar acolo a mers o ambarcaţiune cu echipaj mixt ISU - Garda de Coastă, care însă nu a putut ajunge la locul indicat deoarece marea era foarte agitată. Bărbatul a fost căutat iniţial de doi scafandri de la Mangalia, fiind solicitat apoi şi sprijinul celor de la Constanţa, la faţa locului ajungând trei autospeciale cu scafandri, cu zece subofiţeri şi un ofiţer. Potrivit martorilor, bărbatul a intrat în mare împreună cu un alt turist să salveze o femeie şi pe copilul acesteia, dar nu a mai reuşit să iasă la mal. Celălalt salvator a reuşit să ajungă la ţărm. Căutările au fost oprite de scafandri marţi seara şi urmau să fie reluate în această dimineaţă, conform news.ro

Aşadar, un om şi-a pierdut viaţa, încercând să salveze nişte persoane iresponsabile. Poate că, în astfel de situaţii, amenzile sunt pedepse prea mici pentru cei care ignoră avertismentele salvamarilor. 

Seria actelor de teribilism a continuat şi în această dimineaţă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, echipele de salvare au fost solicitate să intervină miercuri, în jurul orei 7.00, în staţiunea Jupiter, unde un bărbat de aproximativ 45 de ani se afla în pericol de înec în dreptul hotelului Tismana. La locul incidentului a plecat ambarcaţiunea cu echipaj mixt de la Mangalia, dar în momentul în care echipajul a ajuns în zonă bărbatul nu se mai vedea, dispărând în mare. În zonă vor fi trimişi pentru căutări 12 scafandri de la Constanţa.

 

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa prin înec pe litoral de la începutul sezonului estival a ajuns la 16.