7.jpg

Kanal D a publicat zilele acestea un reportaj absolut revoltător despre asistații social din București, care beneficiază de serviciile cantinei de ajutor social. 

 

Așa zișii săraci, împopoțonați cu lanțuri de aur la gât, brățări cât toate zilele la mâini și, unii dintre ei, plini de mizerie pe hainele de firmă pe care le poartă, se așează la coadă pe trotuar, înarmați cu cărucioare de cumpărături și plase, pentru a-și primi porția zilnică de mâncare.

Surpriza revoltătoare, însă, apare în momentul când asistații social își primesc porțiile de mâncare, de cele mai multe ori mai variate decât mâncarea zilnică a unui om care muncește pentru a-și câștiga o pâine.

”Mâncarea n-are sare”, ”Ciorba n-are destulă carne”, ”Pâinea nu e pufoasă”, ”Cum să mănânci așa ceva?” sunt doar câteva intre zecile de replici revoltătoare pe care le primesc angajații cantinei de ajutor social din București de la asistații social.

 

La capătul opus al situației este dat drept exemplu municipiul Ploiești, unde asistații social primesc masă la cantină doar dacă prestează muncă în folosul comunității. Acesta este și motivul pentru care, de când ASSC Ploiești a introdus această prevedere, numărul beneficiarilor de masă la cantină a scăzut cu 800 de persoane.

Citește reportajul integral AICI

 

 

Sport
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Steaua - Lazio în 16-imile Europe League

Steaua și-a aflat adversarul din 16-imile Europa League, urmând să întâlnească echipa italiană Lazio Roma. Pentru că s-au calificat de pe locul doi al grupei, steliștii au un adversar mai greu....

Monden
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Concert de Crăciun, la Ploiești. Intrarea este liberă

Cu trei zile înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, ora 20.00, ploieștenii sunt invitați la un nou concert. Evenimentul are loc pe scena amplasată lângă Palatul Culturii, din zona centrală a orașului, intrarea...